Let op! Jouw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Vierkante outdoor salontafel set Vancouver voor buiten met red cedar bladen

Salontafel

Genoeg variatie!

Heerlijk toch, tijdens de wintermaanden je huis gezellig aankleden, de kaarsjes aan en met een plaid op de bank. Onmisbaar hierbij is een fijne grote salontafel of meerdere kleinere tafeltjes. Omdat wij je hier graag bij willen helpen hebben we een mooie lijn salontafels ontwikkeld. Zoals je van ons gewend bent is overal over nagedacht. We hebben verschillende salontafels met verschillende afmetingen en vormen, zodat er voor iedereen wel een geschikt exemplaar tussen zit. Ook de DIY liefhebber kan bij ons terecht voor een nieuwe salontafel. De mooie zwart gecoate onderstellen geven je de kans om dat mooie oude blad eindelijk te kunnen gebruiken.

Maar wij zouden MaximaVida niet zijn als we niet hadden nagedacht over een salontafel serie voor buiten. Speciaal voor buiten hebben we onze Vancouver salontafel ontwikkeld. Het blad is gemaakt van Mahonie hout. Mahonie groeit in Afrika en Azie en is zo populair vanwege de fraaie kleurnuances. Die lopen uiteen van lichtgeel tot roodbruin. De exceptionele schoonheid van het hout geeft warmte, karakter en een lang leven aan woonhuizen en meubelen waardoor Mahonie de blijvende keus is van zowel consumenten, architecten als vaklieden.

Waarom wil je een salontafel?

Dat is heel simpel, het is toch best raar als je er alleen een bank en een tv neer zet. Dan ontbreekt er toch iets. Een logische keus is dan een salontafel. Een lage tafel die meestal ongeveer dezelfde hoogte heeft als de zithoogte van de bank. Hiermee wordt het geheel compleet, je voegt sfeer toe aan je interieur en het is natuurlijk ook gewoon super praktisch. Je glas staat toch net wat fijner op de tafel dan wanneer je hem op de grond moet zetten.

Welke salontafel kies je?

Je kan nadenken over de vorm van de salontafel. Wil je een ronde salontafel of wil je liever een vierkante of een rechthoekige salontafel? En hoeveel salontafels wil je eigenlijk? Salontafels laten zich goed combineren. Vaak zie je bijvoorbeeld 2 of 3 ronde salontafels bij elkaar, die vaak net iets in hoogte en grootte afwijken waardoor het een speels geheel wordt. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze ronde salontafel set Chicago. Een strakke set door de kleur zwart, maar wel met een speels effect doordat je de kleine ronde salontafel onder de grote ronde salontafel kan schuiven. Zo kan je kiezen:

  • Wil je de kleine tafel alleen gebruiken als er visite komt?
  • Of gebruik je de standaard beide tafels, en schuif je de kleine iets onder de grote salontafel?

Naast de ronde variant heb je ook de mogelijkheid om te kiezen voor de vierkante salontafel set Chicago. Ook in dezelfde strakke kleur zwart, maar ook weer met een grote salontafel en een kleine salontafel. Hierdoor heb je wederom de keus of je ze allebei gebruikt, of dat je de kleine salontafel onder de grote salontafel schuift.

Toch liever geen zwarte salontafel? Dan hebben we onze ronde salontafel set Kiev. Hetzelfde strakke metalen frame, maar met een mooi natuurlijk eikenhouten tafelblad. Met dit tafelblad krijg je een meer natuurlijke sfeer in je huis. De Kiev salontafels zijn dan ook goed te combineren met een paar mooie planten en andere natuurtinten.

Maak je het jezelf graag makkelijk?

Dan is een laptop salontafel een uitkomst. Dankzij de hoogte van de tafel en de manier waarop de poten zijn bevestigd schuif je hem zo over de bank, je zet je laptop erop en je kan prima werken vanaf de bank. Een andere optie, waar ik zelf erg blij van wordt, is dat je er natuurlijk ook andere dingen op kan zetten. Hierbij denk ik bijvoorbeeld aan een wijntje met wat hapjes. Zo hoef je jouw positie op de bank niet eens te veranderen als je lekker aan het Netflixen bent. ;)

pijltje-klein-roze-downCreated with Sketch.