Let op! Jouw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Mensen hebben plezier in de zon op tuinbanken van MaximaVida

Tuinbank

Genieten van de zon!

Of je nou lekker 's morgen in de zon een bakkie wilt doen of eind van de middag de zonsondergang wilt zien, een tuinbank is onmisbaar. MaximaVida heeft een groot assortiment tuinbanken in diverse materialen. Waar moet je nou op letten als je een tuinbank koopt? Allereerst is de vraag natuurlijk waar je de bank wilt plaatsen. Moet het bankje voor je huis komen te staan of in de tuin? En met hoeveel mensen wil je op de tuinbank kunnen zitten. Een vaste stelregel is dat je mag uitgaan van ca. 50 cm per zitvlak. Een 120 cm bank is dus geschikt voor 2 personen en een 150 cm bank voor 3 personen. Naast de lengtemaat adviseren we je goed te kijken naar de zithoogte. Als je wat langer bent is een minimale zithoogte van 45 cm heel prettig.

Ook is het goed om nog even na te denken over de kleur en het materiaal. Ga je voor hout of metaal? En wat wil je qua kleur? Een metalen Max bankje is er in verschillende kleuren. We hebben een paar hele vrolijke kleuren, zoals de kleur cactus en de kleur okergeel maar ook hele mooie, minder opvallende kleuren. Het voordeel van metaal is dat het weinig onderhoud nodig heeft. Persoonlijk heeft hout mijn voorkeur. Hout heeft wat meer onderhoud nodig is onderhevig aan weersinvloeden, maar de natuurlijke uitstraling van hout maakt voor mij het verschil.

Welke kleuren tuinbank zijn er?

Als het voorjaar begint wil je toch het liefst zoveel mogelijk vrolijkheid en kleur in je tuin. Alles begint weer te bloeien in de tuin, de zon begint weer te schijnen en de donkere dagen van een tijdje terug ben je zo weer vergeten. Hoe leuk is het dan om ook een vrolijk gekleurde tuinbank in je tuin te hebben staan? Een mooie olijfgroene kleur die mooi blend met de bloeiende planten in de tuin. Een mooie okergele kleur die matcht met de zonnige dagen! Of ga je juist voor de roestbruine metalen Max bank? Die juist weer goed combineert met de groene planten in de tuin. Durf je echt te knallen qua kleur? Kijk dan eens bij de kleur cactus.

Ben je wel blij dat het voorjaar weer begint, maar zijn deze kleuren net iets te heftig voor jou? Wellicht is de zwarte of ivoor kleurige Max bank dan een goede optie voor jou. Door de neutrale kleur staat ie goed in elke tuin.

Een buitenbankje in de voortuin?

Een tuinbankje staat natuurlijk hartstikke leuk in je achtertuin, maar wat dacht je van een tuinbankje in je voortuin. Ben je bijvoorbeeld nieuw in de buurt, heb je nieuwe buren of woon je er al een aantal jaar, maar heb je eigenlijk geen idee wie je buurman is? Zet dan eens een buitenbankje in je voortuin. Genietend van een kopje koffie zie je wat er allemaal bij je in de buurt gebeurt, maak je een praatje met de buurman die je eigenlijk nog nooit echt gesproken hebt, of leer je makkelijk je nieuwe buren kennen. Naast dat het gewoon fijn is om af en toe met iemand te kletsen is het ook fijn om goed contact met de buren te hebben. Even een kopje suiker lenen gaat dan toch net iets makkelijker.

Je zou kunnen kiezen voor een verplaatsbaar bankje, maar ook voor een permanente keuze met onze nieuwe gevelbank Jordaan. Hieronder vind je een aantal voordelen van de gevelbank:

  • Het zorgt voor verbinding in de buurt
  • Makkelijk naar boven en naar beneden op te klappen, waardoor die nooit voor je raam zit.
  • Snel te monteren met de meegeleverde RVS bouten en moeren.
pijltje-klein-roze-downCreated with Sketch.