Let op! Jouw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Teakhouten tuinset Java

Houten tuinset

Natuurlijk mooi in elke tuin!

De perfecte plek om even te zitten en te genieten in de buitenlucht? Als je het ons vraagt is dat een houten tuinset. Bij MaximaVida hebben we een voorliefde voor het mooie natuurproduct hout. Dankzij de natuurlijke eigenschappen is geen enkele bank of tafel hetzelfde en gaat de houten set harmonieus op in elke groene omgeving.

Hou jij van romantisch of juist van strak? Heb je een groot terras, een ruim grasveld of juist een knus balkon? Bij ons vind je verschillende houten tuinsets, waarvan alle banken, stoelen en tafels ook los verkrijgbaar zijn, zodat je zelf je eigen set kunt samenstellen.

Bekijk hieronder ons aanbod houten tuinsets en vind jouw ideale meubels voor buiten!

Houten tuinsets voor landelijke tuinen

Heb jij een landelijke tuin vol bloemen? Onze Provence serie is een stoere, maar romantische tuinset die niet misstaat in een grote tuin, tussen de bloemen of op een terras. Dankzij haar afgeronde hoeken krijgt de robuuste set een zacht karakter. Je hebt de keuze uit verschillende afmetingen en verschillende combinaties met stoelen en/of banken. Heb je een grote vriendengroep waar je graag mee samen gaat borrelen? Dan is de 200 cm set met 2 banken een goeie optie, want hier kun je lekker veel mensen in kwijt! Optioneel kun je dan altijd nog een paar Provence stoeltjes los mee bestellen, mocht het echt druk worden.

En zoek je juist een set voor op het terras van jouw camping of op de veranda van jouw safaritenten? Het gewicht van de Provence sets gecombineerd met de stevige bouw maakt dit een ideale tuinset voor jouw terras!

De tuinsets van hout voor liefhebbers van strak

Is strak en modern meer jouw ding? Dan zullen de tuinsets Cannes, Delhi en Java jou meer aanspreken. Deze mahoniehouten en teak tuinsets hebben rechte lijnen, ogen een stuk minder massief en zijn van houtsoorten die meer bij de moderne stijlen passen. De Cannes tuinset voor 2 of 4 personen is zelfs inklapbaar. Perfect voor jouw strakke tuin of balkon! 

Of je nu een tuinset zoekt met banken, regisseursstoelen, ronde of vierkante tafel, eetkamerstoelen voor buiten in hout of toch liever een rotan-look; we hebben het bij MaximaVida. En wil je de tuinset echt naar jouw hand zetten? Kleed ze dan aan met kussens en andere accessoires!

Waarom kies je voor vuren-, mahonie- of teakhouten tuinmeubelen?

  • Natuurlijke uitstraling dankzij het gebruik van hout;
  • Een robuuste, oerdegelijke kwaliteit;
  • Geen meubel is hetzelfde met een materiaal als hout.

Wat de één ziet als voordeel, is voor de ander een nadeel. Zo is dat ook met een natuurproduct als hout. Hout leeft, het werkt. Dat betekent dat het kan uitzetten en krimpen, met gevolgen als scheurvorming, kromming, harsvorming, verkleuring en schimmelvorming. Dat geeft de meubels karakter, maar wordt niet door iedereen gewaardeerd. Niet getreurd! Past dit niet bij jou? Kijk dan naar onze metalen tuinsets.

Onderhoud van je houten tuinset

Begint het goede weer af te nemen en komen de koude dagen dichterbij? Tijd om voor je houten tuinsets te zorgen. Maak de set schoon met onze houtreiniger en breng olie aan. Als dat ingetrokken is, kun je een inklapbare set als Cannes gemakkelijk binnen opbergen gedurende het winterseizoen, maar dat geldt niet voor alle sets. Zet de andere sets onder de overkapping en / of dek de set af met een beschermhoes. Zo geniet je jarenlang van jouw ideale tuinset!

Veelgestelde vragen

Ik wil een houten tuinmeubel aanschaffen, maar wat is het verschil tussen hard- en zacht hout?

Zacht hout, zoals vuren en grenen hout groeit voornamelijk in Europa. De bomen groeien relatief snel waardoor ze grove jaarringen hebben. Hoe fijner de jaarring hoe beter het hout. Het beste zachthout komt uit landen met koude winters. Hier groeien de bomen langzamer waardoor ze fijnere jaarringen hebben.

Hardhout komt voornamelijk uit Azië en Afrika. Hardhout soorten groeien veel langzamer en zijn daardoor duurzamer en (meestal) duurder. Door de langzame groei is het hout qua gewicht zwaarder dan zachthout. Hardhoud heeft minder noesten en harsgangen door de langzamere groei en het is moeilijker te bewerken.

pijltje-klein-roze-downCreated with Sketch.