Let op! Jouw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Tallinn 180 cm picknicktafel met 2 rugleuningen

Picknicktafel onderhoud

Hoe zuinig ben jij op je tafel?

"Hoe moet ik mijn picknicktafel of tuinbank onderhouden?" is 1 van de meest gestelde vragen over buitenmeubelen. Ons antwoord is vaak even effectief als simpel; "Wat voor waarde hecht je aan onderhoud"? Waar de ene klant niets doet aan zijn buiten product hecht de ander veel waarde aan een schone en geoliede tafel of bank. Al onze geïmpregneerde buitenproducten hoeven na ontvangst nog niet behandeld te worden. De zouten en mineralen van het impregneermiddel zijn nog bezig om te fixeren in het hout. Na enkele weken of maanden kun je de geïmpregneerde tafel of bank behandelen met impregneer olie. Je ziet vaak dat het hiervoor tijd wordt als het hout er "kaal en schraal" gaat uitzien. Hardhouten meubelen kun je behandelen met bangkirai olie.

Een aantal handige tips!

De keus is gevallen en je weet welke picknicktafel deze zomer jullie tuin gaat verrijken. Om er voor te zorgen dat je zo lang mogelijk plezier van je picknicktafel hebt adviseren we je een beschermhoes mee te bestellen. We hebben een ruim aanbod zodat er voor vrijwel elke tafel een beschermhoes is.

Hoe je je hoes gebruikt is een beetje afhankelijk van het seizoen. In de zomer bescherm je je tafel ’s nachts tegen een stevige bui. Zonder de kussen op te bergen gooi de hoes over je picknicktafel en de volgende ochtend haal je hem er weer af en ga je weer lekker zitten.

Ook voor langdurig gebruik kun je de hoezen gebruiken. Zorg dan wel voor goede ventilatie onder de hoes, door bijvoorbeeld een voorwerp in het midden van de tafel te leggen. Hiermee blijft er lucht tussen de hoes en het blad circuleren voorkom je schimmelvorming onder de hoes. Daarnaast zorgt dit er voor dat er minder water op je hoes blijft liggen. Zeker als je de hoes langere tijd wil gebruiken dan is het van belang dat je, na bijvoorbeeld een stevige regenbui het water dat op de hoes blijft liggen er af haalt. De hoes heeft een waterafstotende coating maar als er langere tijd water op blijft liggen dan kan het zijn dat je tafel alsnog nat wordt.

Naast dat je hoes de levensduur van je picknicktafel vergroot, heeft hij nog andere voordelen:
- Bescherming tegen blad, vogelpoep en groene aanslag
- Je hoeft je set niet schoon te maken
- Na een buitje haal je je hoes er weer af en kun je gelijk weer zitten

Welke hoes is dan precies geschikt voor jouw picknicktafel? Zorg dat je alles goed opmeet. Dat je hoes 20 tot 30 cm groter is, is geen probleem. Is hij te klein dan wordt het natuurlijk een stukje lastiger.

pijltje-klein-roze-downCreated with Sketch.