Let op! Jouw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
MaximaVida tuinbank Provence 120 cm bloemen

Houten tuinbank

Mooie natuurlijk look in je tuin!

Na een lange winter komen de eerste warme zonnestralen weer door! We kunnen weer naar buiten en van onze heerlijke tuin of balkon genieten. Om er voor te zorgen dat je 's morgens lekker in het zonnetje jouw koffie kan drinken kan een comfortabele houten tuinbank niet ontbreken.

Onze houten tuinbanken hebben als voordeel dat ze in elke tuin goed passen dankzij hun natuurlijke look. Of je dan gaat voor stoer en robuust of toch liever voor onze inklapbare Vilnius bank die je makkelijk neerzet en net zo makkelijk weer opruimt, die keus laten we uiteraard bij jou! Wel is het handig om te weten dat we voor veel van onze banken op maat gemaakte kussens hebben, waardoor je nog lekkerder kan zitten!

Wat voor soorten houten tuinbanken zijn er?

Bij MaximaVida vind je een breed scala aan houten tuinbanken. We hebben een aantal klassieke tuinbanken die niet misstaan in een klassieke Engelse tuin. Daarnaast hebben we verschillende inklapbare houten tuinbanken. Onze Riga picknickbanken kunnen echt permanent buiten staan en doordat ze inklapbaar zijn, zijn ze ook makkelijk te verplaatsen. Ook hebben we onze inklapbare Berlijn serie. Deze zijn praktisch als er plotseling meer visite op de stoep staat dan dat je vooraf had verwacht. Je pakt de bank van binnen en je visite kan meteen zitten. Zijn ze weg? Dan klap je jouw Berlijn bierbank weer op en berg je hem binnen op.

Onze persoonlijke favoriet is toch wel de houten schommelbank Jackson. Eerlijk is eerlijk, je moet wel een plek hebben of creëren waaraan je hem kan ophangen, maar als je die hebt gevonden heb je echt een uniek stukje in je tuin gecreëerd.

Ben je eruit welke bank het beste bij jouw tuin past? Kijk dan even goed naar de afmetingen van de bank en van de plek waar die moet komen te staan. Zo weet je zeker dat jouw nieuwe klassieke tuinbank ook echt past.

Wees creatief! Gebruik je houten tuinbank als bijzettafel of plantentafel.

Je kan een houten tuinbank natuurlijk gebruiken om op te zitten, of als je een keer wat anders wilt dan 4 tuinstoelen aan je tuintafel kun je ook kiezen voor een houten tuinbank. Heb je nog een plakje over in je tuin maar weet je nog niet zo goed hoe je die het beste kan vullen? Dan kan een houten tuinbank ook een mooie oplossing zijn. De tuinbank Provence en ons inklapbare tuinbankje Olivier vinden wij hier erg geschikt voor. Beide hebben een mooie houten look, die goed staat tussen alle bloemen en planten in je tuin. Ook kun je natuurlijk wat extra planten toevoegen als decoratie op en om het houten tuinbankje.

Een andere optie zou een houten tuinkrukje kunnen zijn, iets kleiner dan een bank maar er kan ook prima iemand op zitten. Hij kan als decoratie worden gebruikt op dat ene plekje in de tuin, maar ook als bijzettafel voor wat extra hapjes of drankjes. Ook altijd handig toch?! ;)

Houd je van veel kleur in je tuin dan is ons Curaçao krukje in roze of groen een mooie optie. Ga je meer voor naturel of wat strakkere kleuren? Dan zou je eens kunnen kijken naar het zwarte Riga krukje of het houten krukje Vilnius.

Maar ga ook lekker zelf aan de slag met jouw houten tuinbank. Knap dat oude tuinbankje op en geef hem een nieuwe frisse kleur of olie. Hierdoor ziet ie er weer als nieuw uit! Ons Amelie bankje is ook een mooie optie, deze is leuk zoals hij wordt geleverd, maar leent zich ook perfect om in een andere kleur geschilderd te worden.

Hoe onderhoud je jouw houten tuinbank?

Hout vergrijst heel mooi en heeft niet perse onderhoud nodig. Wil je dat je houten tuinbankje wat langer zijn originele kleur behoudt of wil je jouw oude houten tuinbankje een opknapbeurt geven? Dan kun je de volgende stappen volgen:

  1. Afspoelen van het hout
  2. Behandel je houten tuinbankje met houtreiniger
  3. Spoel de houtreiniger van het tuinbankje en laat hem drogen
  4. Breng de olie aan
    Heb je behoefte aan een wat uitgebreidere toelichting over hoe je jouw houten tuinbankje kan schoonmaken en opknappen? Lees dan hier verder!


pijltje-klein-roze-downCreated with Sketch.