Let op! Jouw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
Teakhouten tuinbank Java

Houten tuinbank

Natuurlijk mooi in je tuin!

Ze zijn natuurlijk, passen in elke tuin en gaan lang mee. We hebben het natuurlijk over onze houten tuinbanken. Dé plek om samen te relaxen, te praten over je dag of gezellig in elkaars gezelschap iets te drinken. Maar hoe ziet die tuinbank er voor jou uit?

Tweezitters, driezitters, hangende tuinbanken, in- en opklapbare tuinbanken, licht hout, donker hout… Het aanbod is enorm, dus kies wat bij jou en jouw tuin past. Onze houten banken hebben als voordeel dat ze in elke tuin goed passen dankzij hun natuurlijke look. Of je nu gaat voor stoer en robuust of toch liever voor een inklapbare bank die je makkelijk neerzet en net zo makkelijk weer opruimt, die keus laten we uiteraard bij jou. Wel is het handig om te weten dat we voor veel van onze banken op maat gemaakte kussens hebben, waardoor je nog lekkerder kan zitten!

Aanbod houten tuinbanken

Bij MaximaVida vind je een breed scala aan houten tuinbanken. We hebben een aantal klassieke tuinbanken die niet misstaan in een klassieke Engelse tuin. Daarnaast hebben we verschillende inklapbare houten tuinbanken. Onze Riga picknickbanken kunnen echt permanent buiten staan en doordat ze inklapbaar zijn, zijn ze ook makkelijk te verplaatsen. Ook hebben we onze inklapbare Berlijn serie. Deze zijn praktisch als er plotseling meer visite op de stoep staat dan dat je vooraf had verwacht. Je pakt de bank van binnen en je visite kan meteen zitten. Zijn ze weg? Dan klap je jouw Berlijn bierbank weer op en berg je hem binnen op.

Onze persoonlijke favoriet is toch wel de houten schommelbank Jackson. Eerlijk is eerlijk, je moet wel een plek hebben of creëren waaraan je hem kan ophangen, maar als je die hebt gevonden heb je echt een uniek stukje in je tuin gecreëerd.

Ben je eruit welke bank het beste bij jouw tuin past? Kijk dan even goed naar de afmetingen van de bank en van de plek waar die moet komen te staan. Zo weet je zeker dat jouw nieuwe klassieke tuinbank ook echt past.

Houten tuinbanken met en zonder rugleuning

Zoek je een houten tuinbank met rugleuning? Of wil je toch liever zonder? Geen zorgen, we hebben het allemaal! Want hoewel een tuinbank zonder rugleuning multifunctioneel is - gebruik je tuinbank bijvoorbeeld als bijzettafel - is een tuinbank met rugleuning een stuk comfortabeler als je lang wil tafelen! Bedenk voor je een tuinbank kiest waar je deze voor wil gebruiken, dan voorkom je een miskoop!

Let op: hout is een natuurproduct. Hout werkt en kan dus - onder invloed van het weer - gaan scheuren en vervormen. Voor ons is dat de charme van het product, karakter, maar niet iedereen houdt ervan. Jij wel? Kies dan gerust voor een houten tuinbank. Anders raden wij een metalen tuinbank aan.

De inklapbare picknick- en bierbanken

Heb je regelmatig extra gasten voor een vergadering, etentje of borrel? Vind je het fijn om flexibel te zijn en niet standaard je hele terras vol met zitplaatsen te hebben? Ga dan voor onze houten inklapbare picknickbanken of bierbanken! Deze komen in allerlei leuke kleuren en uitvoeringen, zijn gemakkelijk op te bergen en vergen weinig onderhoud. Feestje klaar? Inklappen maar!

Daarom kies je voor een houten tuinbank

  • Beschikbaar in veel lijnen, kleuren en uitvoeringen;
  • Natuurlijk product;
  • Robuust, modern of romantisch;
  • Bezorging in NL, BE & DE.

 Je houten tuinbank onderhouden

Hout vergrijst heel mooi en heeft niet perse onderhoud nodig. Wil je dat je houten tuinbankje wat langer zijn originele kleur behoudt of wil je jouw oude houten tuinbankje een opknapbeurt geven? Dan kun je de volgende stappen volgen:

  1. Spoel het hout af;
  2. Behandel je houten tuinbankje met houtreiniger
  3. Spoel de houtreiniger van het tuinbankje en laat hem drogen
  4. Breng de olie aan (afhankelijk van de houtsoort gebruik je hardhout olie of impregneer olie)

Heb je behoefte aan een wat uitgebreidere toelichting over hoe je jouw houten tuinbankje kan schoonmaken en opknappen? Lees dan hier verder!

Veelgestelde vragen

Ik wil een houten tuinmeubel aanschaffen, maar wat is het verschil tussen hard- en zacht hout?

Zacht hout, zoals vuren en grenen hout groeit voornamelijk in Europa. De bomen groeien relatief snel waardoor ze grove jaarringen hebben. Hoe fijner de jaarring hoe beter het hout. Het beste zachthout komt uit landen met koude winters. Hier groeien de bomen langzamer waardoor ze fijnere jaarringen hebben.

Hardhout komt voornamelijk uit Azië en Afrika. Hardhout soorten groeien veel langzamer en zijn daardoor duurzamer en (meestal) duurder. Door de langzame groei is het hout qua gewicht zwaarder dan zachthout. Hardhoud heeft minder noesten en harsgangen door de langzamere groei en het is moeilijker te bewerken.

pijltje-klein-roze-downCreated with Sketch.