Let op! Jouw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Sierhekwerk op maat

Reken zelf uit hoeveel tuinhekken je nodig hebt en bestel!

4 min leestijd

Tips & tricks

In 5 stappen jouw hekwerk op maat

Heb je besloten om een hek toe te voegen aan je tuin? Zoek je privacy, veiligheid of die finishing touch? Heb je jouw favoriete tuinhek al gevonden in onze webshop? Dan rest de vraag: hoeveel van de tuinhekken heb ik nodig voor een naadloze afsluiting van mijn tuin? En welke accessoires horen daarbij?

In deze blog helpen we jou in 5 stappen jouw eigen sierhekwerk op maat samen te stellen! Pak de calculator erbij, volg de stappen en voor je het weet staat ook in jouw tuin een hek te stralen.

Stap 2. De plattegrond

Pak de plattegrond van je tuin erbij of maak een plattegrond en geef aan waar het hekwerk moet komen. Meet van hoek tot hoek zoals in het voorbeeld;

Stap 3. Paal of muurbeugel?

Beslis op basis van de omgeving en je eigen wensen of je begint met een tuinpaal of muurbeugel. Wordt het hekwerk direct aan de muur geplaatst dan begin je met muurbeugels. Sluit het hekwerk aan op bijvoorbeeld een rij coniferen, dan kun je beginnen met een eindpaal.

Hoe neem je dat mee in je berekening?

  • Houd 4 cm aan voor een muurbeugel;
  • Houd 5 tot 6 cm aan voor een eindpaal en voor een hoekpaal. De paal is 4 cm breed, de montagepunten hebben 2 cm speling. 
  • Houd 6 tot 8 cm aan voor de verbindingspaal, deze heeft aan beide kanten montagepunten met 2x 2 cm speling dus.

De speling bij de palen kun je gebruiken om het hekwerk passend te krijgen voor jouw tuin.

Stap 4. Start met rekenen

Bereken hoeveel en welke hekken je nodig hebt. We nemen het stuk van 4.20 m uit het voorbeeld en het hekwerk Lichtenvoorde (80cm). Je kunt hiervan vier verschillende maten kiezen: 47, 83, 122 en 159 cm. Klaar om te puzzelen? 

We beginnen met de eindpaal (5-6cm) en kiezen nu de panelen. Kies je voor 2 panelen van 159 cm, 1 paneel van 83 cm, de verbindingspalen en de hoekpaal, dan kom je niet uit. Wat dan wel? Wij laten zien hoe je het doet, zodat jij dezelfde methode in jouw project kunt toepassen! 

De maten

Sierhekwerk onderdeel Minimale Maten Maximale Maten
Eindpaal 5 6
Paneel 83 83
Verbindingspaal 6 8
Paneel 83 83
Verbindingspaal 6 8
Paneel 47 47
Verbindingspaal 6 8
Paneel 83 83
Verbindingspaal 6 8
Paneel 83 83
Hoekpaal 5 6

Totaal in meters Totaal in meters
4,13 4,23

Hulp nodig?

Hieronder legt onze collega in een video nogmaals uit hoe je zelf het juiste hekwerk samenstelt.

Stap 5. Bestellen!

Volg je dit stappenplan? Dan ben je nu op het punt aangekomen om te bestellen! Kom je er toch niet helemaal uit, heb je advies nodig of heb je nog andere vragen omtrent het hekwerk? Geen probleem, wij helpen je graag! Laat het ons telefonisch of via de mail weten. Samen werken we jouw sierhekwerk op maat uit!

pijltje-klein-roze-downCreated with Sketch.