Let op! Jouw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Op zoek naar de perfecte loungestoel?

Sit back and relax!

2 min leestijd

Tips & tricks

De klassieke Adirondack stoel

Een van onze favoriete producten is de klassieke Adirondack stoel. Een stoel die zijn herkomst vindt in, hoe kan het ook anders, het Adirondack gebergte in de Verenigde Staten. Wie de stoel precies heeft bedacht en ontwikkeld is lastig te zeggen. De stoel is, naarmate de jaren vorderde, langzaam ontwikkeld in de stoel zoals wij hem nu kennen. De basis is gelegd door Thomas Lee, die in 1903 een tuinfeest wilde geven en hiervoor een aantal stoelen liet ontwerpen. De stoel die het uiteindelijk is geworden is, is destijds gekozen vanwege de brede armleuningen. Iets wat ze toen al begrepen hadden: dat het handig was dat je hier je glas wijn op kon zetten. Hierdoor werd het een echte relaxstoel voor buiten!

Adirondackstoel Toronto

Ga je voor hout of voor kunststof?

Oorspronkelijk werden de Adirondack stoelen gemaakt van naaldhout. Om heel specifiek te zijn van de hemlockspar. Bij MaximaVida is de Adirondack stoel gemaakt van 2 verschillende materialen. We hebben de Adirondack stoel gemaakt uit exclusief mahoniehout. Onze mahoniehouten Adirondack stoel is perfect voor de houtliefhebber, de mooie kleur van mahonie en de fantastische natuurlijke werking van het hout waardoor je echt een unieke stoel hebt. Allemaal eigenschappen waar je als houtliefhebber van houdt!

Ben je wel enorm gecharmeerd van de Adirondack stoel, maar is het hout niet helemaal wat bij jou past? Dan is de Adirondack stoel gemaakt van kunststof de perfect oplossing! Hetzelfde comfort, dezelfde mooie eigenschappen alleen geen werking van het hout en weinig onderhoud.

loungestoel Montreal

In welke kleuren is de Adirondack stoel te koop?

De Adirondack stoel van kunststof is vrij nieuw in ons assortiment. De grijze kleur hebben we sinds vorig jaar en dit jaar komt daar de kleur zwart en de kleur wit nog bij. Alle drie de kleuren gemaakt van hetzelfde HDPE kunststof, het meest onderhoudsvriendelijke kunststof dat er bestaat, en alle 3 hetzelfde comfort. Wel heeft de Adirondack stoel kunststof in de kleur wit nog een extra voordeel, deze is namelijk inklapbaar. Wordt het tijd om de inklapbare Adirondack stoel op te bergen? Dat is geen probleem, de witte variant is inklapbaar, dus hij neemt weinig ruimte in in de schuur!

Wil je nog meer comfort?

Nou is het comfort van de Adirondack stoel al erg hoog. Of je nou voor de Adirondack stoel van mahoniehout kiest of voor de Adirondack stoel van kunststof, je zit sowieso heerlijk! Wel kun je dit bij beide stoelen nog verhogen. Om je Adirondack set compleet te maken hebben we bijpassende voetenbankjes in de passende kleuren en je kan er een bijzettafel bij bestellen. Om het je makkelijk te maken bestel je hier gelijk de complete Adirondack tuin set. Maar vergeet niet om dan ook nog even te kijken bij onze op maat gemaakte Adirondack kussens.

Dus ben jij klaar om deze zomer optimaal te genieten van het heerlijke weer? Dan mag deze relax stoel voor buiten echt niet ontbreken in jouw tuin. Welke kies jij?

Adirondackstoelen met kussens
pijltje-klein-roze-downCreated with Sketch.