Let op! Jouw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Kom in kerstsfeer

Tips om je huis en kersttafel te versieren!

Creëer een gezellige sfeer tijdens de feestdagen met ons decoratieframe Babs.

Je kerstplanning maken

De kerstdagen, we houden ervan bij MaximaVida! De weken ervoor ontkom je niet aan de gezellige sfeer in de winkels en op straat. Overal zie je de kerstversiering en de kerstverlichting branden. Ook binnen maken we het graag gezellig. De kaarsjes gaan aan en voor sommigen kan de kerstdecoratie niet snel genoeg uit de kast komen om het echte kerstgevoel te creëren. Een feestelijk aangekleed huis en een mooi gedekte tafel geven je gelijk dat fijne, uitbundige Kerstgevoel!

Toch zorgt het bij veel mensen ook wel voor wat stress. Wat zet ik op tafel, hoe versier ik mijn huis, welk deel van de familie nodigen we dit jaar uit en ga zo maar door. Om het je iets makkelijker te maken helpen we je graag een eindje op weg. Welke familieleden je dit jaar wel of niet uitnodigt zal je zelf moeten bedenken, maar voor de rest is planning de key!

Begin op tijd met het bedenken van je kerstmaaltijd. Welke boodschappen heb je nodig en wanneer ga je ze in huis halen? Een goeie tip is ook om ze te laten bezorgen. Scheelt toch weer een hoop tijd en waarschijnlijk ook wel wat ergernis, omdat je niet door de drukke supermarkt hoeft! Ga je iets nieuws proberen en lijkt het wat ingewikkeld? Oefenen het vast een keer, er zijn vast wel een aantal gezinsleden die vast willen proeven.

gouden decoratieframe Babs met kerstballen

Je kersttafel aankleden

En de kersttafel, hoe komt die er dit jaar uit te zien? Houd je het bij dezelfde stijl als vorig jaar of ga je voor een compleet andere look? Bedenk ook hier op tijd hoe je jouw eettafel wilt versieren. Tip van ons: het is heel stijlvol om de aankleding van je kersttafel af te stemmen op de kerstdecoratie die je in de rest van het huis gebruikt.

Natuurlijk zit je met het thema Typisch Kerst altijd goed. Gebruik de typische kerstkleuren rood en groen en combineer dit afhankelijk van jouw interieur met goud of zilver. Vind je het leuk om de trends te volgen, kies dan dit jaar eens voor het thema Frozen lake. Denk aan een bevroren meer in Scandinavië met serene, koele kleuren als nachtblauw, paars, lila, wit en mosgroen. Of ga voor het meer romantische thema La Vie en Rose, geïnspireerd op de Netflix serie Bridgerton met veel roze, parelmoer, poedertinten en bloemendessins. Lees meer over alle Kersttrends op de blog van Saskia, beter bekend als Christmaholic.

decoframe Babs met kerstversiering

Decoratieframe gebruiken voor Kerst

Welke stijl je dit jaar ook kiest, een decoratieframe is een handige manier om ook de eettafel om te toveren in deze stijl.

Als eerste kun je de kleur van het decoframe kiezen die het beste past bij jouw kerstversiering. Ga je voor het thema Frozen lake La Vie dan is ons olijfgroene of zwarte frame een perfecte match. Voel je toch meer voor het thema La Vie en Rose, dan is ons champagne gouden decoframe een mooie basis om mee te beginnen. Met wat kerstballen en linten in de juiste kleuren en wat dennentakken krijg je eenvoudig dat echte kerstgevoel. Lampjes doen het trouwens ook altijd goed! 😉

Een andere leuke tip is om het kerstmenu aan het decoratieframe te hangen. Gebruik kaartjes en lint in jouw themakleuren en je hebt een unieke manier om je gasten te laten zien wat er op het menu staat. Met decoratieframe Babs op je tafel creëer je jouw eigen sfeer in een handomdraai!

Kerststemming

Kom in de juiste sfeer!

met ons decoratieframe Babs als basis

Groen decoframe Babs met kerstversiering
Gouden decoframe met tafelklem
Zelf menukaarten schrijven voor aan je decoframe

Binnen en Buiten

En denk je nu dat je decoratieframe alleen in de winter kunt gebruiken? Think again! Of het nou Kerst of Pasen is, of er nou een kinderfeest op de planning staat of een luxe etentje met vrienden, de mogelijkheden zijn eindeloos. Je kan het decoratieframe naar elke gelegenheid aankleden en het frame is zowel BINNEN als BUITEN te gebruiken!

Kinderfeestje met decoratieframe met tafelklem op inklapbare tafel buiten
pijltje-klein-roze-downCreated with Sketch.