Let op! Jouw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
MaximaVida Luxus picknicktafel Yello picknicktafel kussens Hout

Picknicktafel hout

De echte originele picknicktafel!

Houd je van gezelligheid? Dan kan een houten picknicktafel niet ontbreken in je tuin. Door zijn mooie robuuste uiterlijk creëer je een stoere maar ook warme uitstraling. Bij MaximaVida vind je houten picknicktafels voor elke tuin, voor elk terras en voor elke smaak. Wat dacht je bijvoorbeeld van onze ronde of vierkante picknicktafels. Je zit letterlijk om de tafel, waardoor je met iedereen een gesprek kan voeren. Ga je voor extra comfort? Dan bestel je de variant met rugleuningen.

Is jouw tuin wat kleiner of wil je gewoon een wat kleinere picknicktafel? Dan is de Vilnius 120 cm ideaal. Wat kleiner dan de gemiddelde picknicktafel, maar verder precies hetzelfde. En?! Ook deze tafel heeft de mogelijkheid om rugleuningen bij te bestellen! Enige kanttekening van het mooie natuurproduct hout? Hout werkt en daar moet je wel echt rekening mee houden. Is dat niks voor jou? Kijk dan eens bij onze aluminium of kunststof tafels.

Welke houten picknicktafel kies je?

Er zijn dus verschillende varianten houten picknicktafels. Zo vind je bij ons de welbekende rechthoekige picknicktafel, maar hebben we ook een ronde picknicktafel en een vierkante picknicktafel én kun je nog als extra optie kiezen voor rugleuningen bij een aantal picknicktafels. Maar welke is dan geschikt voor jou?

Bedenk je allereerst dat hout een natuurproduct is en dat het hierdoor ook bepaalde eigenschappen met zich meebrengt. Hout werkt en kan, onder invloed van het weer, bijvoorbeeld droogtescheuren laten zien of verkleuren. Allemaal hele normale eigenschappen, maar mocht je dit liever niet hebben dan is een aluminium picknicktafel misschien geschikter.

Daarnaast hoef je hout niet perse te onderhouden, want hout vergrijst heel mooi. Dit is een natuurlijk proces wat je uiteindelijk niet tegenhoudt. Er wat vertraging in aanbrengen kan echter wel door je houten picknicktafel zo’n 2 x per jaar goed schoon te maken en te behandelen met olie.

Word je niet tegengehouden door bovenstaand en ga je nog steeds voor een houten picknicktafel? Of ben je gevallen voor het unieke uiterlijk van onze ronde picknicktafel of vierkante picknicktafel? Dan vind je hieronder nog een paar handige tips die je voor aankoop kan gebruiken!

Waar moet je aan denken bij de aanschaf van een picknicktafel?

  • Bedenk eerst op welke plek je de picknicktafel wilt neerzetten. Meet dit stuk op zodat je weet hoe groot jouw houten picknicktafel kan zijn.
  • Wil je de traditionele rechthoekige picknicktafel, of vind je een ronde picknicktafel of vierkante picknicktafel leuker? Voordeel van de ronde en vierkante picknicktafel is dat er altijd ruimte is voor 8 personen.
  • Hoeveel mensen wil je kwijt kunnen aan jouw houten picknicktafel?
  • Daarnaast is het voordeel van de ronde picknicktafel en van de vierkante picknicktafel dat je wat dichter bij iedereen zit en dus makkelijk met iedereen een gesprek kan voeren.
  • Picknicktafel kussens zorgen voor extra sfeer en comfort.
  • En wat dacht je van een speciale picknicktafel voor de kinderen? Er bestaan erg leuke kinderpicknicktafels, speciaal op maat gemaakt voor de kleinsten onder ons. Hierdoor zitten ook de kinderen comfortabel!

Hoe maak ik mijn houten picknicktafel klaar voor het najaar?

In principe hoef je daar niet zoveel voor te doen. Hij kan gewoon de hele winter buiten staan. Zorg er alleen voor dat hij niet de hele herfst- en winterperiode in nat gras blijft staan. Tegen de tijd dat het voorjaar er weer aankomt kun je de tafel schoonmaken en met olie behandelen zodat ie er weer mooi uitziet. Wil je de tafel toch wat meer beschermen tegen alle weersinvloeden? Hier lees je een aantal handige tips hoe je dat kan doen!

pijltje-klein-roze-downCreated with Sketch.