Let op! Jouw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Buurtbankjes

MaximaVida verloot een buurtbankje

Buurtbankje dragen bij aan het saamhorigheidsgevoel in jouw buurt!

Doe mee met de actie!

MaximaVida wil graag bijdragen aan het gevoel van saamhorigheid en verbinding in de buurt en een simpel buurtbankje kan daar al bij helpen. Daarom verloten wij een buurtbankje voor in jouw buurt! Is er een buurman of buurvrouw bij jou in de buurt waar je wel eens een kop koffie mee wil drinken of is er juist een hele behulpzame buurman of buurvrouw die wel eens in het zonnetje gezet mag worden? Doe dan mee met onze actie!

Actievoorwaarden
Like onze post op Facebook of Instagram, noem de naam van jouw buurman of buurvrouw in de comments en geef een korte beschrijving waarom hij of zij zo behulpzaam is of waarom je daar graag koffie mee zou willen drinken. De actie loopt van 1 tot 20 september, zodat het buurtbankje nog op tijd bij jou in de buurt kan worden afgeleverd vóór de Burendag op 24 september. Onder alle inzendingen verloten wij een tuinbankje. Wat willen we hier voor terug van jou? We zouden graag een foto ontvangen van het bankje met jou en de buurman of buurvrouw op de nationale Burendag op 24 september. Kleine moeite toch? 😉

Je buren leren kennen

Een gezondere lifestyle, meer balans in je leven, yoga en mediteren, je hoofd leeg maken. Dat zijn een aantal termen die je de laatste jaren steeds meer voorbij hoort komen. Door de hectiek van alle dag zijn mensen steeds meer op zoek naar ontspanningsmomenten. En je hoeft hiervoor echt niet op retraite naar Bali, deze relaxmomenten zijn dichterbij dan je denkt. In veel gevallen hoef je maar één stap buiten de (voor)deur te doen. Hoe dan vraag je je af? Ga naar buiten, leer je buurt kennen en maak nieuwe vrienden. Wij van MaximaVida willen hier graag bijdragen!

Bankje voor het huis

Door het onderhouden van sociale contacten word je blijer en dus gezonder, het is zelfs bewezen dat het depressies tegen gaat. En met het onderhouden van sociale contacten bedoelen we niet online, maar echt in real life. Ga eens koffie drinken met de buurman, of nodig de buurvrouw uit voor een goed gesprek. Misschien vind je het wat snel om iemand direct bij je thuis uit te nodigen, en een leven zonder COVID is er helaas ook nog niet dus wat dacht je van een bankje voor het huis?

Welke tuinbank past bij jou?

MaximaVida heeft een ruime keuze in bankjes voor buiten. Zowel qua uiterlijk als qua materiaal. Ga je voor hout of metaal? En wat wil je qua kleur? Ons metalen Max bankje is er in 8 verschillende kleuren. We hebben een paar hele vrolijke kleuren, zoals de kleur cactus en de kleur okergeel, maar ook hele mooie, minder opvallende kleuren. Het voordeel van metaal is dat het weinig onderhoud nodig heeft.

De natuurlijke uitstraling van hout is prachtig, kijk maar eens naar onze houten tuinbankjes Rainbow, Amelie en Provence. Hout heeft natuurlijk wel wat meer onderhoud nodig en is onderhevig aan weersinvloeden. Je kunt ook kiezen voor een combinatie van hout en metaal, bijvoorbeeld ons nieuwe gevelbankje. Deze bevestig je heel makkelijk aan je gevel, dus je kan er zo gebruik van maken.

Begin de zaterdagochtend daarom eens met een kop koffie op jouw nieuwe bankje. Wedden dat je binnen de kortste keren een praatje hebt gemaakt met één van de buren. En heel eerlijk, het is toch ook gewoon fijn om je buren een beetje te kennen en de buurt gezellig te maken!

Ontstressen in de achtertuin

Hoe je het ook wendt of keert, buiten zijn is gezond en zeker i.c.m. het onderhouden van sociale contacten een goede bezigheid. Woon je nou heerlijk buitenaf en heb je hierdoor de buren iets minder dicht bij je? Dan is het ook fijn om lekker in je achtertuin te genieten van de landelijke sfeer en te ontstressen in je eigen tuin. Hang eens een schommelbank op en geniet van het uitzicht. Schommelen werkt nog ontspannend ook:
- Je wordt er rustig van
- Je wordt er blijer van
- En het is ook nog eens goed voor je bloeddruk
Dat had je toch niet gedacht van tevoren? Wij ook niet moeten we eerlijk bekennen.

Voordeel van buitenaf wonen is vaak dat je een grote tuin hebt. Dus ook al wonen de buren misschien net wat verder weg dan wanneer je midden in de stad woont, nodig ze uit voor een kopje koffie. Een tuinfeest organiseren is natuurlijk ook een optie. 😉

Buurtbankjesactie

MaximaVida zit als bedrijf al jaren gevestigd in de Achterhoek. Een mooie groene omgeving waar noaberschap nog hoog in het vaandel staat, zeker in de kleinere dorpen en buurtschappen. Het gevoel van noaberschap omvat o.a. de saamhorigheid in de buurt, het voor elkaar klaar staan en betrokken zijn bij alles wat er gebeurt in de buurt en in het verenigingsleven in het dorp.

Echter merk je ook hier dat de maatschappij verandert. Social media en verschillende gebeurtenissen, zoals de coronapandemie, zorgen er toch voor dat we meer met onszelf bezig zijn. Gelukkig kunnen we de coronapandemie zo goed als achter ons laten en kunnen we weer bij elkaar op de koffie en elkaar weer ontmoeten en leren kennen. En hoe kun je dat nou beter doen dan door te beginnen in je eigen buurt. Ken je je eigen buurman of buurvrouw eigenlijk wel? Ik groet mijn buren wel, maar echt een praatje maken of samen koffie drinken doe ik zelf eigenlijk ook niet.

Tijd voor verbroedering in de buurt! Je voelt je toch een stuk beter als er goed contact is met de medemens, en zeker met de buurman of buurvrouw die je elke dag tegenkomt. Door te praten krijg je begrip voor elkaar, leer je elkaar kennen, leer je van elkaar en kun je op een fijne manier samen in de buurt wonen. Het spreekwoord luid niet voor niks ‘liever een goede buur dan een verre vriend’. Daarom vinden wij als MaximaVida de Nationale Burendag ook zo’n mooi initiatief en haken we hier graag bij aan met onze buurtbankjesactie!

pijltje-klein-roze-downCreated with Sketch.