Let op! Jouw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Houten (buiten) meubelen

Puur natuur!

Bij MaximaVida verkopen we al meer dan 20 jaar houten buitenmeubels en blijven we absolute liefhebbers van het milieu vriendelijke natuurproduct HOUT!

Online verkoop van meubels

Bij online verkopen van (buiten)meubelen ontbreekt het moment waarop we je voor kunnen lichten over de natuurlijke eigenschappen van een houten meubelstuk. Vaak zie je online prachtige foto’s waardoor een torenhoge verwachting van het product hout ontstaat. Elke barst, scheur, kromming of noest doet afbreuk aan dit ideaalplaatje wat regelmatig resulteert in vervelende discussies en negatieve reviews.

Ook hebben buitenmeubelen het steeds zwaarder te verduren door de sterk veranderende (extreme) weersomstandigheden. Onderhoudsarme materialen zijn hier vaak beter tegen bestand dan hout. Daarom zien we ook steeds meer (buiten) meubelen in deze materialen verschijnen. Deze materialen zorgen bij de productie helaas voor veel meer CO2 uitstoot dan hout.

Natuurlijke eigenschappen van hout

Ervaring met hout

Als echte liefhebbers van hout zouden we het zonde vinden om dit mooie NATUURPRODUCT niet te gebruiken. Wij doen er dan ook alles aan om een kwalitatief mooi houten product te leveren! Door het hout te selecteren, goed te drogen en onder dikkere houtdelen zaagsneden aan te brengen proberen wij de minder leuke natuurlijke eigenschappen zoveel mogelijk te voorkomen.

Advies voor aankoop meubelen

Bij al onze houtproducten staat een uitgebreide VOORLICHTING om je te behoeden voor een teleurstellende aankoop. We merken dat veel mensen een houtproduct kopen, maar de eigenschappen van kunststof verwachten.

Hieronder volgt een overzicht van de meest gemaakte opmerkingen over houten buitenmeubels die jaarlijks weer terug keren als de temperaturen sterk beginnen te wisselen:

• “Ik snap best dat hout werkt maar bij mijn tafel is het echt niet normaal”
• “Mijn man is timmerman en hij zegt ook dat dit niet normaal is”
• “Dit zou absoluut niet mogen voor dit geld”
• “Mijn tafel staat net 2 dagen buiten en hij begint nu al te scheuren”
• “De kozijnen van mijn huis scheuren toch ook niet?”

Herken je jezelf in 1 of meerdere opmerkingen?! Wellicht is het dan een goed idee om te kiezen voor ONDERHOUDSARME MATERIALEN als aluminium, polywood of kunststof. Deze meubelen zijn eenvoudig met een sopje te reinigen in tegenstelling tot houten meubelen die je regelmatig dient te oliën of schuren en verven.

Beoordeling van de kwaliteit

Toch nog vragen?

Mocht je ondanks alle voorlichting nog vragen of opmerkingen hebben dan horen we dit graag. Vragen over hout zijn voor ons het best te beantwoorden in onze showroom, onder genot van een bakje koffie staan onze houtspecialisten je graag te woord!

pijltje-klein-roze-downCreated with Sketch.