Let op! Jouw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
MaximaVida Delhi rotan bankje voor de deur

Tuinbank overig

Lekker op een bankje in de zon!

Nieuw in de buurt? Zet eens een tuinbankje in je voortuin en ga daar lekker op zitten. Grote kans dat je zo aanspraak hebt met de nieuwe buren. Een tuinbankje verbindt en zorgt voor een fijn gevoel in de buurt. Iets met beter een goede buur dan een verre vriend? MaximaVida draagt graag bij aan dat gevoel en probeert een uitgebreid assortiment tuinbankjes aan te bieden. Onze gevelbank is bijvoorbeeld een mooie optie om bij te dragen aan die verbroedering in de buurt.

Heb je het gevelbankje geplaatst, maar is de buurt zo gezellig dat je meer ruimte nodig hebt? Dan zijn onze inklapbare kunststof-aluminium picknickbanken uit de Hamburg serie ideaal. Ze zijn gemaakt van onderhoudsvriendelijke materiaal en makkelijk in en uit te klappen, dus zo bij te schuiven als je meer zitplekken nodig hebt. Heerlijk toch om zo een start te maken in de nieuwe buurt?!

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een tuinbank?

Eindelijk is het weer zo ver: Het is begin maart en het voorjaar staat voor de deur. Langzaamaan ga je je een beetje oriënteren op het gebied van tuinmeubelen. Wat heb je nog nodig? Eigenlijk is alles nog wel in prima staat alleen zou het leuk zijn om voor die ene plek in de tuin nog een tuinbankje te vinden. Het zoeken kan beginnen!

  • Afmetingen: Als je weet waar je jouw tuinbankje wilt hebben is het handig dat je kijkt naar de afmetingen van die plek. Dan weet je precies welke maten voor jou geschikt zijn.
  • Materiaal: Er zijn enorm veel verschillende materialen verkrijgbaar. Elk materiaal met zijn eigen voor- en nadelen. Lees je daarom goed in als je hier nog niet goed van op de hoogte bent. Een houten tuinbankje werkt namelijk heel anders dan een kunststof of metalen tuinbank.
  • Doel: Hoe wil je je jouw tuinbankje gaan gebruiken? Wordt het echt voor de sier en krijgt het een mooi plekje in de tuin, of ga je er ook echt gebruik van maken? Dan kun je voor extra comfort nog bankkussens bij bestellen.
  • Levertijd: Door alles wat er in de wereld gebeurt zijn veel producten vertraagd en duurt het lang voordat je ze in huis hebt. Het voordeel van bestellen bij MaximaVida is dat alles dat op voorraad is binnen enkele werkdagen bij je thuis geleverd wordt. Je hoeft dus geen weken te wachten op jouw tuinbank!

Wat zijn de voordelen van een kunststof tuinbank?

Voordeel 1: Uiterlijk van hout, eigenschappen van kunststof.
Kunststof met het uiterlijk van hout. Voordeel dat het alleen het uiterlijk van hout heeft is dat het hierdoor onderhoudsarm is. Daarnaast is het bestand tegen schimmels en insecten, splintert het niet en er komt geen hars uit.

Voordeel 2: Kunststof is onderhoudsvriendelijk.
Na een zomerse storm, waarbij het zand hoog is opgespat tegen je kunststof tuinbank, kun je simpel met wat warm water alles schoon krijgen. Zit het er net wat hardnekkiger op dan kun je nog wat allesreiniger toevoegen aan het water. Op deze manier is je kunststof tuinbank zo weer schoon. Heeft je tuinbank de hele winter buiten gestaan en kan die wel een echt goede schoonmaakbeurt gebruiken? Dan kun bijvoorbeeld de kunststof reiniger van HG gebruiken. Een goed middel om je kunststof tuinbank goed schoon mee te krijgen. Echter is het nog beter als je er voor zorgt dat je tuinbanken binnen worden opgeborgen. Hoe je het ook wendt of keert, je tuinbanken worden er niet beter van als ze de hele winter buiten staan. Dus als het enigszins kan adviseren we om ze binnen op te bergen.

Waar moet je rekening mee houden bij kunststof tuinmeubelen?
Het nadeel van een plastic tuinbank is dat het in de felle zon kan verkleuren en licht kromtrekken. Zeker met de hitte van de afgelopen jaren is dit wel echt iets om rekening mee te houden. Daarnaast kan het krassen of breken als het in aanraking komt met harde materialen en, door prismawerking, kan glas er voor zorgen dat het plastic zo heet wordt dat er brandvlekken ontstaan. Maar wees eerlijk, met de hitte die we de laatste jaren hebben gehad kan dat bij meer materialen ontstaan.

pijltje-klein-roze-downCreated with Sketch.