Let op! Jouw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Je picknicktafel opbouwen

Handige tips voor het monteren van je picknicktafel!

4 min leestijd

Tips & tricks

Zo bouw je zelf jouw picknicktafel op in 4 stappen

De MaximaVida picknicktafels worden als bouwpakket geleverd en moeten thuis nog worden opgebouwd. Dit is in 4 stappen gebeurd en is niet moeilijk, maar we raden wel aan goed de gebruiksaanwijzingen te lezen. Zo voorkom je dat je per ongeluk iets kapot maakt.

In deze blog leggen wij uit hoe je te werk gaat! Liever een filmpje kijken? Bekijk dan de opbouwinstructies video onderop deze pagina van Melvin en Hans.

Dit heb je nodig voor het opbouwen van jouw picknicktafel

Voor je aan de slag gaat met de montage van je picknicktafel wil je het volgende verzamelen:

  • Steek of ringsleutel
  • Accu schroefmachine
  • Hamer
  • Iemand die jou kan helpen

In 4 stappen je picknicktafel monteren

Stap 1. Uitpakken
Leg de doos op een vlakke ondergrond en snijd voorzichtig open aan de zijden waar de tape in het midden zit. Je kunt de doos nu open vouwen.

Stap 2. Controleer je onderdelen
Controleer na het openen van de doos altijd eerst of je alle onderdelen hebt ontvangen. Niks vervelender dan een half gemonteerde tafel waarmee je niet verder kunt. Dat wil je voor zijn!

Stap 3. Monteren van de poten
Je kunt nu beginnen met het vastzetten van de poten. De bouten kun je in de gaten drukken. Wil dat niet helemaal lukken? Gebruik dan een hamer. 
Let op: Draai alle moeren eerst handvast aan, niet direct met een sleutel dus. Zo behoud je de speling in het hout en gaat de complete montage makkelijker. 

Stap 4. Afmonteren
Als de poten vastzitten, kun je de liggers monteren. Daarna kun je met je opbouwpartner één voor één de zitting monteren. Ook voor deze moeren geldt dat je ze handvast moet aandraaien. Met de accu schroefmachine kun je de schoren vastschroeven, waarna je met de hamer alle bouten verder kunt tikken. 

Zet de tafel op zijn plek en draai alle moeren nu écht vast. Daarna ben je klaar!

Je picknicktafel in goede staat houden

Om zo lang mogelijk van je picknicktafel te genieten, raden wij aan om deze af en toe met de juiste onderhoudsmiddelen te behandelen. Natuurlijk is regelmatig afnemen ook belangrijk. Gebruik je de tafel lange tijd niet, bijvoorbeeld in het najaar en de winter? Lees dan deze blog en ontdek hoe je ze het best kunt beschermen!

pijltje-klein-roze-downCreated with Sketch.