Let op! Jouw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Voordelen van een aluminium picknicktafel

5x daarom kies je voor aluminium

2 min leestijd

Tips & tricks

De 5 voordelen van een aluminium picknicktafel op een rij

Een picknicktafel zorgt voor gezelligheid en leent zich perfect voor borrels, spelletjesavonden of uitgebreid ontbijten met het hele gezin. De houten picknicktafel kent iedereen, maar heb je al eens gedacht aan een aluminium picknicktafel? Dezelfde gezelligheid alleen met een heel andere uitstraling dan onze houten picknicktafel. Een andere uitstraling, maar dezelfde voordelen. En meer!

Lees verder en ontdek alles dat je moet weten over aluminium picknicktafels, inclusief voor- en nadelen.

Voordeel 1: De duurzaamheid van aluminium

Hoewel de productie van aluminium een intensief proces is dat veel energie vraagt, worden voor deze productie steeds vaker natuurlijke bronnen gebruikt. Bovendien is aluminium een erg duurzaam materiaal in het eindgebruik. Het kan tientallen jaren meegaan, blijft lang in goede staat, en kan worden gerecycled voor nieuw gebruik.

Vierkante aluminium picknicktafel Dex 215 cm antraciet

Voordeel 2: Een lichtgewicht onder de picknicktafels

In verhouding met bijvoorbeeld onze houten picknicktafels, zijn onze aluminium picknicktafels een stuk lichter. Om een voorbeeld te geven, onze houten picknicktafel Tallin 180 cm weegt 65 kg, terwijl aluminium picknicktafel Dex 200 cm weegt 50 kg en deze tafel is nog 20 cm langer. Ideaal dus als je je picknicktafel wilt verplaatsen, bijvoorbeeld om lekker in het zonnetje te zitten.

Detail foto picknicktafel Dex 200 cm zwart met exclusieve omlijsting

Voordeel 3: Makkelijk in onderhoud

Een aluminium picknicktafel heeft maar weinig onderhoud nodig. Af en toe afnemen met een doekje en wat warm water (zonder schoonmaakmiddel) is al genoeg. Hardnekkig vuil krijgt dan geen kans om zich te hechten.Voor het najaar of slecht weer kun je de picknicktafel afdekken met een beschermhoes of binnen opbergen. Buiten laten staan kan wel, maar raden we niet aan voor een langere levensduur.

Picknicktafel Dex 200 cm zwart met exclusieve omlijsting

Voordeel 4: Bestand tegen (bijna) alle weersomstandigheden

Ja, een houten picknicktafel is mooi. Toch zal hout, een natuurproduct, gaan werken. Houd je niet van zo’n look? En wil je geen kunststoffen tafel die wellicht wat krom kan trekken? Kies dan voor aluminium. Dit materiaal is bestand tegen (bijna) alle weersomstandigheden. Het kan enkel licht verkleuren door een lange blootstelling aan (sterke) zon.

Aluminium picknicktafel Dex 215 cm antraciet

Voordeel 5: Een unieke en stijlvolle uitstraling

De strakke afwerking en de kleur maken van deze picknicktafels echt een plaatje. Perfect voor een strakke tuin of terras. Maak je het plaatje compleet met onze kussens? Dan heb je de ideale combinatie van comfort, uitstraling en praktisch nut!

Wat zijn de nadelen van aluminium tafels?

Zoals alles heeft natuurlijk ook een aluminium picknicktafel nadelen. Wat betreft de prijs is aluminium vaak wat duurder dan de houten picknicktafel. Tenminste, nu nog. De stijgende houtprijzen maken dit verschil steeds kleiner. 

Daarnaast worden de zomers in Nederland steeds warmer en droger zoals we inmiddels weten en merken. Staat je aluminium picknicktafel in de volle zon, dan kan die wel echt heel erg warm worden en is het niet zo prettig om hier op te zitten. Door de tafel op een schaduwplek te zetten of onder een parasol neer te zetten wordt dit al aanzienlijk minder. En op zo'n warme dag zal je waarschijnlijk zelf ook niet pal in de zon willen zitten. Ook kun je onze speciaal voor picknicktafels ontwikkelde picknicktafel kussens gebruiken. Zit nog lekkerder en geeft de hele set gelijk nog meer sfeer!

Wegen ook voor jou de voordelen op tegen de nadelen? En past een aluminium picknicktafel bij jouw stijl? Bestel dan nu jouw aluminium picknicktafel!

Wat doe je met je aluminium picknicktafel in de winter?

De picknicktafel opbergen of afdekken met een beschermhoes zijn de beste opties. Je kunt de tafel buiten laten staan, maar hij blijft natuurlijk het mooist als je hem binnen neer kan zetten of onder een beschermhoes kan plaatsen. Hierdoor komt er geen vuil op te liggen en kun je er zomers direct weer gebruik van maken.

Picknicktafel beschermhoes
pijltje-klein-roze-downCreated with Sketch.