Let op! Jouw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
inklapbare kunststof-aluminium picknicktafel Hamburg in de zon bij het zwembad

Picknicktafel kunststof

Onderhoudsarm en in meerdere kleuren!

De houten picknicktafel ken je vast, maar MaximaVida zou MaximaVida niet zijn als we ook niet nog een aantal echt unieke picknicktafels in ons assortiment zouden hebben. Een mooi voorbeeld hiervan is onze selectie kunststof picknicktafels. De kunststof picknicktafel heeft een design uiterlijk waardoor die in een strak afgewerkte tuin goed tot zijn recht komt en door de verscheidenheid in kleuren zit er voor jouw zeker een geschikte tafel tussen.

Bijkomend voordeel van de kunststof picknicktafels is dat ze relatief licht van gewicht zijn en makkelijk te onderhouden. De zittingen zijn gemaakt van Polywood. Een duurzaam kunststof dat niet kan rotten of barsten. Het enige waar je rekening mee dient te houden is, dat bij verschillende weersomstandigheden, het kunststof kan uitzetten en krimpen waardoor het vervormd. Dit is helaas niet te voorkomen.

Kunststof met het uiterlijk van hout?

Dan is polywood de ideale keuze. Doordat het makkelijk in verschillende structuren te produceren is, is het ook goed mogelijk om het uiterlijk van hout mee te geven. Voordeel van polywood is dat het een kunststof is en dat je dus niet te maken hebt met de werkende eigenschappen van het hout. Ook het onderhoud is weinig werk. Gewoon af en toe met een doekje en wat kunststof reiniger en je bent klaar. Gebruik in elk geval geen hogedrukspuit, hiermee kun je de kunststof picknicktafel beschadigen.

Waar je wel rekening mee moet houden is dat polywood wat krom kan trekken en verkleuren in de zon, net zoals alle andere kunststof buiten producten. Je kan je inklapbare picknickset Hamburg dan het beste onder een overkapping zetten, dan zal je hier minder last van hebben.

Een ander punt waar je tegenwoordig rekening mee moet houden zijn de extreme weersomstandigheden. Door de hoge temperaturen en de kracht van de zon moet je oppassen met prismawerking. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat je glas er voor zorgt dat er brandvlekken in de tafel komen.

Wat moet je doen om kunststof mooi te houden?

In principe kun je je kunststof picknicktafel het hele jaar buiten laten staan. Uiteraard zijn ze dan wel onderhevig aan de weersinvloeden van alle seizoenen en ze zullen er hierdoor niet mooier op worden. Wordt het najaar en ga je de kunststof picknicktafel voor langere tijd niet gebruiken? Dan is het wel wijs om deze op te bergen in de schuur of ergens onder een overkapping te zetten. Heb je deze mogelijkheid niet, dan is een beschermhoes altijd een goede optie.

Is jouw kunststof picknicktafel toch een beetje dof geworden? Dan kun je altijd proberen om met wat meubelwas de kleur weer naar voren te halen.

pijltje-klein-roze-downCreated with Sketch.