Let op! Jouw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Ontspannen in de buurt

Zet een (buurt)bankje voor je deur!

2 min leestijd

Typisch MaximaVida

Thuis relaxen

Een gezondere lifestyle, meer balans in je leven, yoga en mediteren, je hoofd leeg maken. Dat zijn een aantal termen die je de laatste jaren steeds meer voorbij hoort komen. Door de hectiek van alle dag zijn we allemaal steeds meer op zoek naar ontspanningsmomenten. En je hoeft hiervoor echt niet op retraite naar Bali, deze relaxmomenten zijn dichterbij dan je denkt. In veel gevallen hoef je maar één stap buiten de (voor)deur te doen. Hoe dan vraag je je af? Ga naar buiten, leer je buurt kennen en maak nieuwe vrienden!

Door het onderhouden van sociale contacten word je blijer en dus gezonder, het is zelfs bewezen dat het depressies tegen gaat. En met het onderhouden van sociale contacten bedoelen we niet online, maar echt in real life. Ga eens koffie drinken met de buurman, of nodig de buurvrouw uit voor een goed gesprek. Misschien vind je het wat snel om iemand direct bij je thuis uit te nodigen, en een leven zonder COVID is er helaas ook nog niet dus wat dacht je van een bankje voor het huis?

Rotan bank Delhi voor de deur

Welke tuinbank past bij jou?

Er is een ruime keuze in bankjes voor buiten. Zowel qua uiterlijk als qua materiaal. Ga je voor hout of metaal? En wat wil je qua kleur? Een metalen Max bankje is er in verschillende kleuren. We hebben een paar hele vrolijke kleuren, zoals de kleur cactus en de kleur okergeel, maar ook hele mooie, minder opvallende kleuren. Het voordeel van metaal is dat het weinig onderhoud nodig heeft. Persoonlijk heeft hout mijn voorkeur. Hout heeft wat meer onderhoud nodig is onderhevig aan weersinvloeden, maar de natuurlijke uitstraling van hout maakt voor mij het verschil. Een combinatie van hout en metaal is ons nieuwe gevelbankje. Deze bevestig je heel makkelijk aan je gevel, dus je kan er zo gebruik van maken.

Begin de zaterdagochtend dus eens met een kop koffie op jouw nieuwe bankje voor het huis. Wedden dat je binnen de kortste keren een praatje hebt gemaakt met één van de buren. En heel eerlijk, het is toch ook gewoon fijn om je buren een beetje te kennen en de buurt gezellig te maken.

Okergele max bank bij Studio Deense zomer

Relaxen in je eigen achtertuin?

Hoe je het dus ook wendt of keert, buiten zijn is gezond en zeker i.c.m. het onderhouden van sociale contacten een goede bezigheid. Woon je nou heerlijk buitenaf en heb je hierdoor de buren iets minder dicht bij je? Dan is het ook heerlijk om lekker in je achtertuin te genieten van de landelijke sfeer en om tot rust te komen in je eigen tuin. Heerlijk relaxt een beetje schommelen op je schommelbank én schommelen werkt nog ontspannen ook:

  • Je wordt er rustig van
  • Je wordt er blijer van
  • Het is goed voor je bloedruk

Dat had je toch niet gedacht van tevoren? Ik ook niet moet ik eerlijk bekennen.

Voordeel van buitenaf wonen is vaak dat je een grote tuin hebt. Dus ook al wonen de buren misschien net wat verder weg dan wanneer je midden in de stad woont, je kan ze ook gewoon uitnodigen! Nodig ze uit voor een goed gesprek, of gewoon een gezellig tuinfeest is natuurlijk ook een optie. 😉

Zwarte rotan bank Delhi en grijze metalen tuinbank Max in de tuin
pijltje-klein-roze-downCreated with Sketch.