Let op! Jouw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Het najaar komt eraan!

Wat doe je met je tuinmeubelen ?

1 min leestijd

Tips & tricks

Wat te doen met je tuinmeubelen?

Het najaar staat weer voor de deur. Het wordt al wat eerder donker en al snel zal je ook de bladeren van de bomen zien vallen. De hoogste tijd om de tuinmeubelen weer klaar te maken voor het najaar. De een zal genoeg ruimte hebben om alles binnen op te bergen. Perfect! Dan kan er weinig mee gebeuren. Toch zullen veel mensen deze mogelijkheid niet hebben. Wat is dan verstandig om met je tuinmeubelen te doen?

MaximaVida adirondack tuinstoel set Toronto geolied - uit exclusief mahoniehout in het park

Beperkte opslagruimte

In principe kan jouw tuinmeubel buiten blijven staan, of het nou hout, kunststof of aluminium is. Nadeel hiervan is dat je dan in het voorjaar wel echt goed moet schoonmaken omdat het onderhevig is geweest aan wind, regen en vuil. Bij onze onderhoudsproducten vind je een uitgebreid aanbod artikelen die het schoonmaken een stuk makkelijker maken.

Heb je onze metalen Max stoelen buiten staan? Zet deze wel binnen neer. Een klein krasje kan door het vochtige herfstweer gaan roesten en dat wil je natuurlijk niet. Voordeel van de Max stoelen is dat ze stapelbaar zijn en met een lakstift werk je dat krasje even bij voordat je ze opbergt.

Maar hoe ga je dan om met jouw adirondack stoel of Dex picknicktafel? Wellicht staan ze al onder een overkapping. Dat is sowieso ideaal, dan hebben ze al een stuk minder last van alle weersinvloeden.

De mahoniehouten adirondack stoel Toronto

Wat dacht je van een beschermhoes?

Geen overkapping tot je beschikking? Een andere mogelijkheid is een beschermhoes. Deze zorgt ervoor dat je stoel of picknicktafel vrij blijft van neerslag, bladeren, vogelpoep en ga zo maar door. Wel is het van belang om dan met de volgende dingen rekening te houden:

  • Zorg ervoor dat je je meubel DROOG onder de beschermhoes plaatst
  • Zorg voor VENTILATIE onder de hoes. Bijvoorbeeld door een voorwerp op het tafelblad te plaatsen en dan de hoes eroverheen. Dan houd je ruimte onder de hoes en zorg je voor ventilatie.
  • Laat jouw tuinset NIET op een nat gazon staan

Wil je jouw tuinmeubel tot volgend voorjaar afdekken met een beschermhoes, zorg dan dat je met regelmaat de hoes verwijderd om je tuinmeubel te laten luchten. Misschien dat je eerst denkt: dat klinkt als een hoop gedoe. Bedenk je dan dat je de bij de eerste zonnestralen alleen maar de hoes van de meubelen af hoeft te halen en niet eerst nog 1,5 dag hoeft schoon te maken. Dan klinkt het al heel anders toch? 😉

Een beschermhoes voor de tuinstoel
pijltje-klein-roze-downCreated with Sketch.