Let op! Jouw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X
MaximaVida Farm tuinset 240 cm op pad Tuinmeubel onderhoud

Tuinmeubel onderhoud

Hout is onderhoud!

Buitenmeubelen hebben wat te lijden in ons gure klimaat. Speciaal daarvoor heeft MaximaVida een aantal onderhoudsmiddelen in het assortiment. Om toch enige bescherming te bieden kun je bijvoorbeeld het hout oliën. Door olie aan te brengen zal regenwater en vocht minder kans hebben om het hout aan te tasten. Met onze reiniger kun je je houten buitenmeubelen opfrissen en ontdoen van vogelpoep en groene aanslag. Na gebruik van houtreiniger breng je altijd een laag olie of verf aan!

Ga je toch liever voor gemak? Dan is 1 van onze aluminium of kunststof picknicktafels een goede optie! Of wat dacht je van onze kunststof Adirondack stoelen. Voordeel van deze materialen is dat ze weinig onderhoud nodig hebben. Regelmatig met wat lauw water en een doekje even schoonmaken is voldoende. Houdt er wel rekening mee dat buitenmeubelen altijd onderhevig zijn aan weersinvloeden en dat het verstandig is om ze in het najaar en in de winter binnen op te bergen of een beschermhoes te gebruiken!

Is een beschermhoes handig?

Het mooie weer is weer voorbij, alles van buiten gaat weer naar binnen, en je gaat je tuin herfst- en winterproof maken. Je tuinset haal je echter niet zomaar naar binnen, dus een beschermhoes biedt dan uitkomst.

Trots zijn wij op onze beschermhoezen! We hebben deze zelf laten produceren op basis van de wensen die wij terug kregen van onze klanten. Wat is er dan zo bijzonder aan onze beschermhoezen? Onze beschermhoezen, gemaakt van polyester, zijn 4 keer dikker dan normaal en voorzien van een waterafstotende coating. Ondanks het feit dat ze 4 keer dikker zijn dan normaal zijn ze heel flexibel en makkelijk weer op te vouwen en op te ruimen.

Wat je niet wil is dat je je beschermhoes eraf haalt en dat, door condensvorming, het weer in je tuinset is gekomen. Daarom is het belangrijk dat je zorgt voor ventilatie onder de beschermhoes. Plaats bijvoorbeeld een stuk hout in het midden van je tafelblad. Hierdoor blijft de lucht circuleren en voorkom je dus o.a. schimmelvorming en blijft je tuinset in optimale conditie.

Bang dat de herfstwind onder je beschermhoes doorblaast en je achter de hoes aan moet rennen? Ook hier hebben we aan gedacht, onder aan de hoes zitten metalen ringen en er worden zwarte koordjes meegeleverd. Hiermee maak je de afdekhoes vast aan je set. Uiteraard is het wel goed voor de ventilatie als de wind er iets onder komt, dus sluit de hoes niet helemaal af met de koordjes.

pijltje-klein-roze-downCreated with Sketch.