Let op! Jouw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Een beschermhoes kiezen

Welke beschermhoes past bij jouw picknicktafel of tuinset?

1 min leestijd

Tips & tricks

Hoe kies je de juiste maat beschermhoes?

Heb je de tuinset of picknicktafel van je dromen gevonden, dan kan het grote genieten beginnen! Je wilt je tuinmeubelen natuurlijk wel beschermen tegen weersinvloeden en regen, zodat je gelijk kunt neerploffen op je favoriete plek als de zon zich laat zien. Een beschermhoes is dan de uitkomst. Ook in de winter is een beschermhoes een goede keuze om je tuinmeubelen te beschermen indien je geen ruimte hebt om ze binnen op te bergen.

Hoe weet je nou welke maat geschikt is voor jouw tuinset of tafel en hoe plaats je de hoes?

Zorg dat eventuele losse stoelen en banken goed onder de tafel zijn geschoven. Meet het langste deel, het breedste deel en het hoogste deel van de van de tuinset of picknicktafel op. Onze Tallinn houten picknicktafel van 180 cm heeft bijvoorbeeld een afmeting van 180 x 161 x 78 cm. Je hoes moet dus groter zijn dan deze afmetingen. Een goede optie is dan de beschermhoes 190 x 165 x 80 cm. Kun je alleen een hoes vinden die wat te groot is of wat te klein? Dan is de grootste hoes altijd de beste optie.

Ventilatie

Ga je de hoes langere tijd gebruiken, bijvoorbeeld in het najaar en in de winter dan is het als eerste van groot belang dat je tuinmeubelset of picknicktafel echt helemaal droog is. Is dit niet het geval, dan kan er schimmel ontstaan onder de hoes. Daarnaast is het van belang om de hoes af en toe te verwijderen, bijvoorbeeld op een zonnige winterdag. Dan laat je je buitenmeubel goed ventileren.

Ook bij het afdekken is voldoende ventilatie tussen de hoes en het tuinmeubel noodzakelijk. De hoes is gemaakt van dik polyester. Als je dan niet voldoende ventileert tussen de tuin set en de hoes kan het er onder te vochtig worden met alle gevolgen van dien.

Dit is heel simpel te voorkomen door er voor te zorgen dat de hoes niet plat op de tafel ligt, maar door bijvoorbeeld een blok hout op de tafel te leggen, een emmer op tafel te zetten of iets anders dat zorgt voor ruimte tussen de beschermhoes en het blad. Op deze manier creëer je ook gelijk een hoogste punt waardoor water van de hoes kan glijden. Het is wel verstandig om de tuinkussens binnen op te bergen. Aan de onderkant van de hoes vind je een trekkoord. Zorg er ook hiervoor dat je deze niet te strak aantrekt, maar dat er onderlangs ook lucht kan circuleren.

Voordelen beschermhoes

Onze zwarte beschermhoezen worden gemaakt uit maar liefst 600 gram per m2 dik polyester doek dat is voorzien van een waterafstotende coating. De beschermhoezen zijn voorzien van 4 metalen ringen aan de onderzijde. Met de meegeleverde nylon koordjes kun je je hoes vastzetten. Polyester doek is flexibel net als tentzeil, je kunt je hoes na gebruik dan ook eenvoudig weer opvouwen.

Waarom is onze beschermhoes zo handig?
- Verlengt de levensduur van je buitenmeubel
- Extra dik polyester doek
- Tafel blijft vrij van regen, bladeren en vogelpoep
- Je haalt de hoes van je meubel en hij is klaar voor gebruik

Met onze tuinmeubel beschermhoezen kun je gebruik maken van je tuinmeubelen wanneer jij dat wilt zonder eerst schoon te hoeven maken. Daarnaast kun je ‘s nachts je zitkussens gewoon laten liggen!

Laatste tip:

De hoes beschermt je tuin set, maar de beschermhoes wordt blootgesteld aan alle weertype die in het najaar en winter voorbij komen. Heb je de mogelijkheid om de hele set met hoes wat uit de wind te zetten of onder een overkapping, dan is dit zeker aan te raden.

pijltje-klein-roze-downCreated with Sketch.