Let op! Jouw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Houten tuinmeubelen schoonmaken

Hoe kun je dit het beste aanpakken?

2 min leestijd

Tips & tricks

Langer plezier van je houten tuinmeubelen

Na een lange winter begint het weer langzaam op voorjaar te lijken! Het wordt steeds iets langer licht, de temperatuur loopt verder op en de eerste knoppen zitten weer aan de boom. Een mooi moment om eens te gaan kijken naar status van je houten tuinmeubelen.

Houten tuinmeubelen kunnen met een beschermhoes prima buiten blijven staan, wel is het dan verstandig om ze na een lange winter schoon te maken en te onderhouden met een goede olie. Simpelweg omdat je dan langer gebruik kan maken van jouw houten tuinmeubel. Hieronder leggen we je uit hoe je dat kan doen.

Houten picknicktafel Vilnius

Stappenplan voor het schoonmaken

Stap 1 - Afspoelen
Als eerste spoel je jouw houten tuinmeubel goed af met water. Hierdoor gaan de vezels open staan en wordt het tuinmeubel beter schoon.

Stap 2 - Houtreiniger aanbrengen
Als je tafel goed nat is breng je de houtreiniger aan en met een harde borstel maak je het meubel goed schoon. Het is belangrijk om met richting van de houtnerf mee te gaan en het middel even te laten inwerken. Onze houtreiniger is geschikt voor hard- en zachthout en bij gebruik adviseren wij om rubberen handschoenen te dragen om je handen te beschermen.

Stap 3 - De houtreiniger afspoelen
Als de houtreiniger goed is ingewerkt kun je deze er weer afspoelen met bijvoorbeeld een tuinslang. Gebruik geen hoge drukreiniger, deze heeft zowel kracht dat je houten tuinmeubel kan beschadigen. Het is altijd handig om dit soort klusjes op een droge zonnige dag uit te voeren. Na het reinigen droogt je tafel snel en is er ook nog tijd om de olie aan te brengen.

Houten tuinmeubel schoonmaken

Stap 4 - Aanbrengen olie
Voor onze teakhouten tuinmeubelen en onze mahoniehouten tuinmeubelen kun je onze hardhout olie gebruiken. De olie breng je aan met een kwast, laat je ongeveer 10 minuten intrekken en wat niet wordt opgenomen haal je met een pluisvrije doek weer weg.

Voor onze picknicktafels is de onderhoudsolie voor geïmpregneerd en blank hout ideaal. Je brengt het op dezelfde manier aan als de hardhoutenolie. Deze olie zorgt voor een waterafstotende coating en een beschermlaag in het oppervlak. Daarnaast helpt het houtzwam, algen en mos groei te voorkomen en worden termieten en houtworm tegengegaan.

We adviseren om je houten tuinmeubelen zo’n 2 keer per jaar op deze manier te onderhouden. Dan heb je het langst plezier van je houten tuinmeubelen!

Mahoniehouten tuinbank Rainbow

Nog vragen?

Heb je naar aanleiding van bovenstaand nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder!

pijltje-klein-roze-downCreated with Sketch.