Let op! Jouw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Tuinhek tips voor in je (voor)tuin.

Good fences make good neighbours!

2 min leestijd

Tips & tricks

Kies met deze 3 tips het tuinhek voor je voortuin

Ben je op zoek naar een metalen tuinhek voor in je voortuin, maar heb je geen idee waar je op moet letten? In deze blog geven we jou 3 tips waarmee het voor jou eenvoudiger wordt om de juiste keuze te maken. Lees verder en ontdek waar je op moet letten, waar je rekening mee wil houden en welke opties er zijn!

Tip 1. Bepaal het doel van je tuinhek

Wat is het doel van je tuinhek? Wil je de grenzen van je tuin aangeven, wil je anderen buiten de tuin houden of wil je juist jouw kinderen of huisdieren binnen de tuin houden? Dit speelt allemaal mee in het tuinhek dat je plaatst om je voortuin.

Zo zal ongewenst bezoek nog over een laag hek kunnen stappen, zal je een hoger tuinhek nodig hebben voor een grote hond en zullen kleinere huisdieren tussen de verticale spijlen door kunnen kruipen. De afstand hiertussen is namelijk ca. 12 tot 13 cm. Met een rol tuingaas of riet en tie-wraps is dit probleem eenvoudig én betaalbaar te verhelpen.

Zwart metalen tuinhek Lichtenvoorde

Tip 2. Bepaal hoe hoog het tuinhek moet zijn

Zoals in tip 1 al duidelijk werd is de gewenste hoogte van je tuinhek afhankelijk van een aantal factoren. Zo wil je bij een kleine voortuin waarschijnlijk geen hoog hek voor de deur. Kies dan ook een lager tuinhek en houd er rekening mee dat je bij de hoogte van het tuinhek ongeveer 10 cm moet optellen om de daadwerkelijke hoogte te weten. Er wordt bij het plaatsen ruimte tussen hek en bodem overgelaten, zodat je gemakkelijk met je bezem of hark onder het hek kunt!

Voor een kleine voortuin raden wij het tuinhek van 70 cm aan. Over de daadwerkelijke 80 cm stap je niet zomaar, maar het is ook geen nadrukkelijk aanwezig obstakel.

Heb je een wat grotere voortuin of ben je in het bezit van huisdieren? Dan raden we onze metalen tuinhekken type Lichtenvoorde 80 cm en Utrecht 90 cm aan, die op respectievelijk 90 cm en 100 cm hangen. Bij deze hoogtes kun je ook je fietsen tegen het hekwerk plaatsen. Handig als je een smal trottoir voor de deur hebt!

Groen metalen tuinhek Utrecht 90 cm

Tip 3. Kies een type dat past bij je huis en omgeving

Smaken verschillen. Wat de één prachtig vindt, zal de ander zelf nooit in de voortuin plaatsen. Toch kunnen we je een tip geven in het kiezen van je type tuinhek: kijk naar het huis en de omgeving.

Onze metalen tuinhekken type Utrecht 70 cm en 90 cm zijn traditioneel vormgeven met bogen en een Frans lelie ornament. De hekwerken zijn uitgevoerd in de gangbare kleur grachtengroen en daardoor passend in een wat landelijke omgeving. Het perfecte tuinhek voor de wat oudere, karakteristieke woningen.

Woon je in een modernere omgeving en ben je op zoek naar een passend metalen tuinhek? Kijk dan eens naar ons hekwerk type Lichtenvoorde. Dit hekwerk is dankzij haar ronde vormen niet alleen modern, maar ook nog eens kindvriendelijk. Op elke spijl is een rond bolornament gelast zodat je je niet kunt bezeren aan scherpe punten. De kleur zwart geeft het hekwerk een chique, moderne, en toch stoere uitstraling.

Een tuinhek voor je voortuin bestellen

Hopelijk kun jij met behulp van bovenstaande tips gemakkelijk jouw voortuin tuinhek uitkiezen. En kunnen wij je nog ergens bij helpen? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen, wij helpen je graag vrijblijvend. En vergeet niet: “Good fences make good neighbors”!

Heb jij je keuze al gemaakt? Bereken direct hoeveel sierhekwerk je nodig hebt en bestel!

pijltje-klein-roze-downCreated with Sketch.