Let op! Jouw browser is verouderd, dit kan negatief effect hebben op de gebruikerservaring. Download Chrome
X

Picknicktafel kopen

Met een beetje hulp maak je eenvoudig zelf de goede keuze!

2 min leestijd

Tips & tricks

Drie tips bij het kopen van een picknicktafel

Ben je aan je zoektocht naar een nieuwe picknicktafel begonnen? Dan heb je vast al door dat de keuze enorm is. Materialen, afmetingen, vormen, extra’s; je moet aan van alles denken wil je direct de juiste picknicktafel kopen. Om het kiezen voor jou zo makkelijk mogelijk te maken geven we in deze blog drie tips. 

Kijk de video of lees de blog en ontdek waar je aan moet denken bij het kiezen en welke opties je hebt!

Met deze tips van Teun koop jij de juiste picknicktafel

Geen fan van video's? Dan kun je ook deze korte samenvatting lezen. Houd rekening met de volgende punten bij de aankoop van een picknicktafel:

  • Ga je de tafel binnen of buiten plaatsen?
  • Welk materiaal heeft jouw voorkeur?
  • Hoeveel personen moeten eraan kunnen zitten?
  • Zijn de zit - en tafelblad hoogte goed?

Tip 1: Bepaal of de tafel binnen of buiten moet komen

Komt de tafel binnen te staan? Buiten? Of wil je juist een picknicktafel die binnen én buiten neergezet kan worden? In ons assortiment kun je voor al deze wensen een match vinden.

Neem onze klassieke picknicktafel Vilnius, gemaakt van vurenhout. Hout is een prachtig materiaal voor picknicktafels aangezien het een natuurproduct is dat na verloop van tijd ook nog eens prachtig kan vergrijzen. Het is echter ook zo dat hout vaak veel onderhoud nodig heeft. Daarom raden we aan om deze meubelen af te dekken wanneer je ze niet gebruikt of binnen te zetten in de winter om de meubels te beschermen.

Een aluminium of kunststof tafel vergt minder onderhoud en heeft minder last van weersinvloeden. Deze picknicktafels hebben een totaal andere uitstraling dan de houten tafels. Tegelijkertijd is een inklapbare picknicktafel gemakkelijk te verplaatsen, maar laat je deze liever niet in weer en wind buiten staan. Jouw stijl en voorkeuren zijn hierin beslissend!

Bonus tip: Lees altijd de productomschrijvingen goed voor je de picknicktafel koopt. Hierin vertellen wij alles over onderhoud, eventuele thuismontage, de duurzaamheid van de picknicktafel en de voor- en nadelen. Houdt er echter wel rekening mee dat een buitenmeubel altijd onderhevig is aan de weersinvloeden.

Aluminium picknicktafel Dex in het zwart

Tip 2. Meet de ruimte op die je hebt

Weet je waar je de picknicktafel wil plaatsen? Dan weet je ook hoe groot de picknicktafel mag zijn. 

Houd rekening met loopruimte en meet op voor welke grootte je kunt kiezen. Kies jij voor een ronde picknicktafel? Dan moet je natuurlijk daar in je berekeningen rekening mee houden. Kies je voor extra krukken, voor een parasol of voor stoelen met rugleuning? Het zijn allemaal afwegingen om voor aanschaf te maken. Zo voorkom je teleurstelling bij de montage!

Tip 3. Houd in je achterhoofd wie de picknicktafel gaan gebruiken

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Of niet? Het is in ieder geval handig als je gezin aan de tafel past. Maar heb je geregeld anderen over de vloer? Dan is het wel zo leuk als iedereen een plek heeft! Houd rekening met zo’n 50cm per persoon per zitplaats. Aan een tafel van twee meter kunnen gemiddeld 8 personen zitten.

Je wil natuurlijk wel lekker zitten aan je picknicktafel. Juist omdat een picknicktafel een vast blad en vaste zittingen heeft, is het extra belangrijk dat de verhouding tussen het tafelblad en de zittingen goed is. Als de zitting bijvoorbeeld te hoog is ten opzichte van het blad, kun je niet goed aan de picknicktafel gaan zitten. Houd daarom rekening met een zithoogte van ongeveer 45 cm. De hoogte van het tafelblad is ideaal tussen de 75 en 78 cm.

Liever een flexibele opstelling houden? Dan zijn de inklapbare picknicktafels een goede keuze, die ruim je gewoon weer op als het bezoek weg is!

Is de picknicktafel bedoeld voor kinderen om aan te eten en/of spelen? Kijk dan tussen onze kinderpicknicktafels, deze zijn in hoogte perfect!

Inklapbare picknickset Berlijn

Een picknicktafel kopen bij MaximaVida

Als het goed is weet je nu waar je op moet letten bij de aanschaf van je picknicktafel. Bij vragen kun je ons mailen, bellen of een berichtje doen via social media!

pijltje-klein-roze-downCreated with Sketch.